ΠΑΤΕΡΑΣ Ο ΗΛΙΟΣ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ Η ΣΕΛΗΝΗ ΕΝΩ Η ΓΗ ΥΛΙΚΗ ΜΗΤΕΡΑ.

 ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΤΕΜΟΝ-ΜΟΝΤΕ MOND ΣΕΛΗΝΗ DIAMOND ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ ΝΟΥΣ
ΤΕΣΟΝ SON SONNE SUN ΗΛΙΟΣ
ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ SUN KAI SON
ΤΕΜΟΝ DEMON ΔΑΙΜΩΝ
ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ ΜΙΣΟΣ ΝΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΜΙΣΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΙΑΣΗ
ΝΟΥΣ ΟΔΗΓΕΙ Σ-ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΨΥΧΗ ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ
ΕΛΕΝΗ (ΣΕ-ΛΕΝΕ) ΜΕ ΛΕΝΕ Η ΜΕΛΕΝΙΩ.
ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΑ-ΞΙΔΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΑΠΟ ΟΛΩΝ ΝΟΥ.
ΤΕΜΟΝ ΤΕΣΟΝ ΤΕΜΝΟΝ ΤΕΜΝΩ ΤΟΝ ΝΟΥ.
ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΙΚΤΙΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΙΚΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΝΕΥΜΑ ΕΝΩ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΛΑ ΑΝΑΠΟΔΑ.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ.
ΛΙΓΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΤΕ.
Αραβικά χειρόγραφαΕπεξεργασία
Περίπου είκοσι αραβικές μεταφράσεις του Tabula Smaragdina έχουν έρθει σε εμάς από τον Μεσαίωνα. Η παλαιότερη έκδοση σώζεται στο παράρτημα της πραγματείας Secretum Secretorum σε αντίγραφο του 825. Ο Έλληνας μυστικιστής Απολλώνιος των Τυανών εμφανίζεται ως συγγραφέας εδώ με το αραβικό του όνομα Balînûs. Η θέση που προτάθηκε από ορισμένους συγγραφείς ότι υπήρχε πρωτότυπο ελληνικό κείμενο είναι πιθανή, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί με την εύρεση του αρχικού κειμένου. Η υπόθεση του Απολλώνιου ως συγγραφέα δεν μπορεί να διατηρηθεί, αλλά εικαζόταν βέβαιη μέχρι τον Μεσαίωνα.[6]
Το έτος 1462 σηματοδοτεί την ίδρυση της Πλατωνικής Ακαδημίας στη Φλωρεντία από τον Marsilio Ficino. Με εντολή του Cosimos de' Medici, ο Ficino όχι μόνο μετέφρασε τα γραπτά του Πλάτωνα, καθιστώντας τα προσιτά στους λατινόφωνους μελετητές της εποχής του, αλλά μετέφρασε επίσης μια ελληνική έκδοση του Corpus Hermeticum στα λατινικά το 1471 με τον τίτλο Pimander, Mercurii Trismegisti liber de sapientia et potestate Dei Marsilio Ficino interprete Asclepius, ejusdem Mercurii liber de voluntate divina L. Apuleio interprete εκτυπώθηκε. Η μετάφραση του Ficino δημιούργησε τη βάση για μια ευρύτερη ενασχόληση ανθρωπιστών, φυσικών επιστημόνων και ιατρών με τον ερμητικό κόσμο της σκέψης. Ο Ficino χρονολόγησε το corpus στην εποχή πριν από τον Πλάτωνα. θεωρούσε τα κείμενα πολύ παλιά θεολογική πηγή. Κατά την εκτίμησή του, η φιλοσοφία που ενσαρκώνει ο Πλάτωνας ήταν τόσο παλιά όσο και η χριστιανική θρησκεία που χρονολογείται από τον Μωυσή και τους προφήτες, και δεν τους έβλεπε ως αντίθετους μεταξύ τους.
Κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης, επικράτησε η ιδέα του Ερμή Τρισμέγιστου ως ιδρυτή της αλχημείας, την ίδια στιγμή που ο θρύλος της ανακάλυψης του Tabula διαδόθηκε και ανακατεύτηκε με ιστορίες από τη Βίβλο, όπως: Β. στην περίπτωση της πραγματείας Livre de la philosophie naturelle des métaux (1574) του Bernhardus Trevisanus.[17] Οι αλχημιστές θεωρούν τον Ερμή Τρισμέγιστο ως τον ιδρυτή της επιστήμης τους και αυτόν που έχει όλες τις γνώσεις για τον κόσμο, τον κόσμο των ορυκτών, των φυτών και των ζώων.
Ο Wilhelm Christoph Kriegsmann έγραψε την πραγματεία του για την Tabula Smaragdina το 1657.
Ο θρύλος της ανακάλυψης της πλάκας και της απόδοσής της σε έναν μυθικό Ερμή Τρισμέγιστο κράτησε μέχρι τον 18ο αιώνα. Σε σχέση με τη μελέτη του για την αλχημεία, ο Ισαάκ Νεύτων μετέφρασε το κείμενο στα αγγλικά και έγραψε ένα σχόλιο στον Tabula στα τέλη της δεκαετίας του 1890.[18]
ΕΓΡΑΦΕ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ.
Δεν είναι φαντασίες, είναι βεβαιωμένο και αληθινό.
Ό,τι είναι κάτω μοιάζει με εκείνο που είναι πάνω και ό,τι είναι πάνω μοιάζει με αυτό που είναι κάτω, προς εκπλήρωση του θαυμάσιου εκείνου πράγματος.
Και όπως όλα τα πράγματα δημιουργήθηκαν μέσω του λόγου του ενός Όντος, έτσι όλα τα πράγματα γεννήθηκαν από εκείνο το πράγμα μέσω προσαρμογής.
Πατέρας του είναι ο ήλιος, μητέρα του η σελήνη, ο άνεμος το κυοφόρησε, η γη είναι η τροφός του.
Είναι ο πατέρας της τελείωσης σ’ όλο τον κόσμο.
Η δύναμή του είναι μεγάλη, αν μετατραπεί σε γη.
Χώρισε τη γη από τη φωτιά, το λεπτό από το παχυλό, ενεργώντας συνετά και με κρίση.
Ανέβα με τη μεγαλύτερη σύνεση από τη γη στον ουρανό και μετά κατέβα πάλι στη γη και συνδύασε τις δυνάμεις των ανωτέρων και κατωτέρων πραγμάτων. Έτσι θα κατακτήσεις τη δόξα όλου του κόσμου και η σκοτεινιά θα απομακρυνθεί από σένα.
Είναι πιο δυνατό από την ίδια τη δύναμη, γιατί υπερνικά το λεπτοφυές και διαπερνά το κάθε στερεό.
Έτσι δημιουργήθηκε ο κόσμος.
Έτσι εφάρμοσε τις θαυμάσιες υποδείξεις που γίνονται εδώ.
Γι’ αυτό ονομάστηκα Ερμής ο Τρισμέγιστος, κατέχοντας τρία μέρη της φιλοσοφίας όλου του κόσμου.
Πράγματι αυτό που εξέθεσα για το έργο του ήλιου είναι πλήρες.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΜΑΧΗ ....... ΟΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ .....

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21. ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ