ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ.

 Ο αρχαιολόγος του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, καθηγητής εβραϊκής καταγωγής Ισραήλ Φίλκενσταϊν, αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετοί χαρακτήρες της Παλαιάς Διαθήκης της Βίβλου, οι οποίοι δεν υπήρξαν ποτέ, όπως: Μωυσής, Αβραάμ, Ισαάκ, Ιάκωβος, Νώε και οι υπόλοιποι αρχαίοι πατριάρχες.

Λοιπόν σύμφωνα με τον Εβραίο ιστορικό Neil Asher «η επιστήμη έπρεπε να αποκαλύψει την αλήθεια και να ολοκληρώσει την ιστορία του λαού».
«Δεν υπάρχει ούτε μία ιστορική αναφορά, πέρα από την Παλαιά Διαθήκη και άλλα θρησκευτικά βιβλία που να αναφέρονται στην ύπαρξη τέτοιου Μωυσή. "
Έτσι είναι πλέον γνωστό ότι οι πραγματικοί ιστορικοί χαρακτήρες εμφανίστηκαν μόνο μέχρι την εποχή του βασιλιά Δαβίδ, το έτος 1000 π.Χ. Και οι προηγούμενοι χαρακτήρες που προέκυψαν το έτος 2100 π.Χ. ήταν ως επί το πλείστον ψευδείς εθνικοί ήρωες που δημιουργήθηκαν για να δώσουν συνοχή σε έναν λαό εντελώς διχασμένο, τόσο γεωγραφικά όσο και στα έθιμα, όπως ήταν το Ισραήλ και ο Ιούδας.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν υπάρχει καμία απόδειξη ύπαρξης αρχαίων Ισραηλιτών στην Αίγυπτο.
Η κατάσταση της Χαναάν κατά την υποτιθέμενη ημερομηνία της κατάκτησης, μεταξύ 1230 και 1220 π.Χ., είναι εντελώς διαφορετική από εκείνη που υπονοεί η Βίβλος, καθώς η πόλη της Ιεριχώ δεν υπήρχε καν τον 13ο αιώνα π.Χ. Έτσι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα αυστηρά αρχαιολογικά επιχειρήματα η διάλυση του ψέματος για τον Μωυσή, ο πίνακας των εντολών και η Εβραϊκή Έξοδος:
1) Μετά από 200 χρόνια έρευνας στον τομέα της Αιγυπτιολογίας δεν υπήρξε γραπτή αναφορά στην Αίγυπτο που να αναφέρεται στους Εβραίους ως δούλους που αργότερα απελευθερώθηκαν.
2) Ψευδείς χρονολογίες: Ο αστρικός της Μερνεπτά, η μόνη αναφορά που υπάρχει στο αρχαίο Ισραήλ, αναφέρεται στο έτος 1210 και όχι 1430-1420 που είναι η ημερομηνία που αποδίδεται στην Παλαιά Διαθήκη, για το μεγάλο εβραϊκό έπος, υπάρχει διαφορά 200 ετών μεταξύ μιας ημερομηνίας και της άλλης.
3) Η αρχαιολογία δεν βρήκε ίχνος Εβραίων που έχουν βρεθεί στη χερσόνησο του Σινά και πολύ λιγότερο στο όρος Σινά. Που σημαίνει ότι κανένας θεός δεν έδωσε σε κανέναν έναν πίνακα εντολών γραμμένες σε πέτρα.
Υ 4) Τα πολιτικά κίνητρα του Ιούδα τον 7ο αιώνα π.Χ. εξηγούν την ανάγκη να δημιουργηθεί το ψέμα της Εξόδου του Μωυσή.. Αυτό για να ενώσει τον βορρά (Ισραήλ) με το νότιο βασίλειο (Ιούδας), ο βασιλιάς Ιωσήφας χρειάστηκε βοήθεια εναντίον του εισβολέα.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις τέσσερις τομές, έχουμε ότι η μόνη αναφορά στο Ισραήλ ως ανθρώπινη ομάδα που ήδη κατοικεί στην Χαναάν είναι η στέλα (επιγραφή σε πέτρα) του φαραώ MERNEPTAH. Ο Φαραώ κατέστρεψε ολοσχερώς τον λαό της Χαναάν στην πολεμική εκστρατεία του 1210 εναντίον των Χαναναίων επειδή δεν πλήρωναν τους φόρους τους. Δεν υπάρχουν στοιχεία για Ισραηλινούς ούτε στην Αίγυπτο. Δεν υπάρχουν επιγραφές κηδείας ή χαρτιά. Δεν υπάρχουν μνημειώδεις επιγραφές στους τοίχους του ναού που να υποδεικνύουν ότι υπήρχαν αρχαίοι Ισραηλίτες. Η πόλη της Ιεριχούς όπως αναφέρει η Βίβλος (13ος αιώνας π.Χ) δεν υπήρχε εκείνη την εποχή, ήταν 200 χρόνια αργότερα όταν άρχισε να μεγαλώνει πολύ αργά και 700 χρόνια αργότερα αν γινόταν μια μεγάλη πόλη. 200 χρόνια πριν τον 13ο αιώνα π.Χ. και 200 χρόνια μετά τον ίδιο αιώνα δεν υπήρχε καθόλου κατασκευή. Περαιτέρω αποδείξεις χειραγώγησης της Παλαιάς Διαθήκης είναι ότι μαστίζεται από αναφορές που μιλούν για καμήλες που χρησιμοποιήθηκαν ως μεταφορικό μέσο, από την εποχή του Αβραάμ και μετά. Η αλήθεια είναι ότι τον 13ο αιώνα π.Χ., οι καμήλες δεν ήταν καν εξημερωμένες. Υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα κοινής λογικής, όπως η αδυναμία διασχισμού μεταξύ 2,5 και 3 εκατομμυρίων ανθρώπων σε μια μέρα πέρα από την Ερυθρά Θάλασσα και μετά την έρημο. Οι 10 εντολές δεν έχουν καμία ισχύ, ούτε είναι καθολικές, ούτε είναι εφαρμοστέες σε οποιαδήποτε εποχή της ιστορίας, γιατί γράφτηκαν τον 7ο αιώνα π.Χ. από τη γραφή με τη σειρά του στην Ιούδα - την εποχή του Βασιλιά Ιωσεια - για αποκλειστικά πολιτικά και μη θρησκευτικά κίνητρα. Ο Μωυσής αναφέρεται ως χαρακτήρας σε όλη την Καινή Διαθήκη, από τα Ευαγγέλια μέχρι την Αποκάλυψη.. Οι γραφές της Καινής Διαθήκης εξαπατήθηκαν σε όλη τους τη ζωή, ακόμα και ο ΙΗΣΟΥΣ.. Μερικοί στίχοι από την Καινή Διαθήκη:.
- Ιωάννης 3:14 «και όπως ο Μωυσής σήκωσε το φίδι στην έρημο· έτσι πρέπει να υψωθεί ο Υιός του Ανθρώπου. ”
- Ματθαίος 17:3 «Ο Μωυσής και ο Ηλίας εμφανίστηκαν σε αυτούς μιλώντας με τον Ιησού. ”
- Κατά Μάρκος 9:4 "τότε εμφανίστηκε σε αυτούς ο Μωυσής και ο Ηλίας μιλώντας με τον Ιησού ".
- Ρωμαίους 9:15 «Ο Μωυσής είπε: Θα ελεήσω αυτόν που έχω έλεος. ”
- Αποκάλυψη 15:3 “ και τραγουδούν το τραγούδι του Μωυσή του δούλου του Θεού”.
Οι περισσότεροι Χριστιανοί θα πουν ότι όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν αφού ο Μωυσής αναφέρεται ως πραγματικό πρόσωπο, αλλά ήρθε η ώρα να αφαιρέσουμε αυτά τα ψέματα που εφευρέθηκαν για περισσότερα από 2600 χρόνια. Οι σύγχρονες αρχαιολογικές τεχνικές είναι σε θέση να βρουν ίχνη σε όλο τον κόσμο ακόμη και των πολύ σπάνια υπολείμματα που άφησαν νομάδες κυνηγοί, συλλέκτες και βοσκοί. Λοιπόν η καταγωγή των Εβραίων είναι σε άλλο γεωγραφικό μέρος, στην πραγματικότητα είναι Ασκουενάζι Τζάζαρος με τουρκομογγολικό DNA και ως εκ τούτου δεν προέρχονται από την σημερινή γη του Ισραήλ αλλά προέρχονται από την περιοχή Τζαζάρα που το έτος 652-1016 μΧ περιλάμβανε μέρος της σύγχρονης Ρωσίας, της Ουκρανίας και μια μικρή μερίδα από αυτό που είναι τώρα Καζακστάν, στην Κασπία Θάλασσα και τη Νεκρά Θάλασσα.
Πηγές:
Ισραήλ Finkelstein αρχαιολόγος
Neil Asher ιστορικός




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΜΑΧΗ ....... ΟΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ .....

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21. ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ