ΚΟΥΦΙΑ ΓΗ

 Η Ελλάδα είναι μια από τις πιο σπηλαιώδεις χώρες του κόσμου. Επίσης, η Ελλάδα βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας με τα πιο βαθιά σπήλαια στον κόσμο και κατέχει το ρεκόρ για την σχέση συνολικού μεγέθους των σπηλαίων σε σχέση με το μέγεθος της χώρας.

Μετά την πρώτη έκδοση του πρώτου βιβλίου μου για την Κούφια Γη (1997-8), που προκάλεσε το γεγονός πολλές χιλιάδες άνθρωποι να βγουν εκεί έξω και να ψάχνουν και να αρχίσουν να εξερευνούν την Κούφια Γη της Ελλάδας, εξαιτίας αυτού του παράξενου γεγονότος απαγορεύτηκε η είσοδος σε όλα τα σπήλαια της Ελλάδας (που δεν είναι τουριστικά αξιοποιημένα) από το αρμόδιο υπουργείο. Η Κούφια Γη απαγορεύεται!
Κατά τους υπολογισμούς μου, πρέπει να υπάρχουν στην Ελλάδα πάνω από 100.000 άγνωστα σπήλαια. (Τα τουριστικά αξιοποιημένα, και μόνα προσβάσιμα πλέον, δεν ξεπερνούν τα 20).
Από τα περίπου 10.500 επίσημα καταγεγραμμένα σπήλαια στην Ελλάδα, το πιο βαθύ θεωρείται ο Γουργούρακας στην Κρήτη, το οποίο φτάνει σε βάθος 1.208 μέτρων (υποτίθεται ότι είναι το 35ο πιο βαθύ στον κόσμο), ενώ ένα από τα μεγαλύτερα είναι το σπήλαιο του Δυρού, που εκτείνεται σε μήκος 1.244 μέτρων.
Επίσης, μόνο οι υπόγειες στοές του Λαυρίου ξεπερνούν τα 350 χιλιόμετρα!...
Τα περισσότερα, βέβαια, από τα σπήλαια στην Ελλάδα παραμένουν ανεξερεύνητα, οπότε αυτή η λίστα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να αλλάξει και να τοποθετηθεί η χώρα μας πιο ψηλά σε σχέση με τις άλλες χώρες.
Τα βαθύτερα σπήλαια της Ελλάδας βρίσκονται όλα μαζεμένα στην Κρήτη...
Οι περισσότερες Ελληνικές πόλεις είναι κούφιες σχεδόν εξ ολοκλήρου από κάτω τους. (Το ίδιο συμβαίνει και με τις περισσότερες πόλεις του κόσμου!)
Εγώ ο ίδιος έχω εξερευνήσει εκτεταμένα δίκτυα αστικών υπογείων στοών κάτω από όλη την Θεσσαλονίκη, τμήματα της Αθήνας, τμήματα της Λαμίας, τμήματα του Βόλου, τμήματα της Δράμας, τμήματα του Κιλκίς, τμήματα της Πάτρας, τμήματα του Ηρακλείου...
Και, εγώ ο ίδιος έχω εξερευνήσει μυστικά εκτεταμένα υπόγεια μέρη σε : Θεσσαλονίκη, Αττική, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Ευρυτανία, Πιερία, Σέρρες, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία, Έδεσσα, Νάουσα, Ξάνθη, Μαγνησία, Εύβοια, Πρέβεζα, Αργολίδα, Αχαϊα, Ηλεία, Χαλκιδική, Άγιο Όρος, Λέσβο, Σαμοθράκη, Σαντορίνη, και Κρήτη...
Επίσης, έχω κάνει εκτεταμένες έρευνες σε μυστικά υπόγεια μέρη σε : Κύπρο, Τουρκία, Αγγλία, Ουαλλία, Σκωτία, Εβρίδες Νήσους, Ιρλανδία, Μαν, Ολλανδία, Ιταλία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Καλιφόρνια, Νεβάδα, Αριζόνα, Νιού Μέξικο, Όρεγκον...
Τα δέκα βαθύτερα (εξερευνημένα και επίσημα καταγεγραμμένα) σήμερα σπήλαια στον κόσμο είναι τα ακόλουθα:
1) Veronja στην Γεωργία (Καύκασος), με βάθος 1.923 μέτρα.
2) Gouffre Mirolda στην Γαλλία, με βάθος 1.733 μ.
3) Lamprechtsofen-Vogelschacht στην Αυστρία, με βάθος 1.632 μ.
4) Riseau Jean Bernard στη Γαλλία, με βάθος 1.602 μ.
5) Torca del Cerro στην Ισπανία, με βάθος 1.589 μ.
6) Sarma στην Γεωργία, με βάθος 1.543 μ.
7) Ceki 2 στην Σλοβενία, με βάθος 1.533 μ.
8 ) Pantyukhinskaya στην Γεωργία, με βάθος 1.508 μ.
9) Sistema Cheve, στο Μεξικό, με βάθος 1.484 μ.
10) Sistema Huaurtla, στο Μεξικό, με βάθος 1.475 μ.
Τα δέκα μεγαλύτερα και εκτενέστερα (σχετικά λίγο εξερευνημένα και επίσημα καταγεγραμμένα) σήμερα σπήλαια στον κόσμο είναι τα ακόλουθα:
1) Mammoth Cave System στις Η.Π.Α. με μήκος 598.629 μέτρα(!!),
2) Jewel Cave στις Η.Π.Α. με μήκος 218.179 μ.,
3) Optimisticeskaja στην Ουκρανία, με μήκος 215.000 μ.,
4) Wind Cave στις Η.Π.Α., με μήκος 198.250 μ.,
5) Hoelloch στην Ελβετία, με μήκος 191.909 μ.,
6) Lechuguilla Cave στις Η.Π.Α. (New Mexico), με μήκος 187.295 μ.,
7) Fisher Ridge Cave System στις Η.Π.Α., με μήκος 179.876 μ.,
8 ) Siebenhengste-hohgant Hoehlensystem στην Ελβετία, με μήκος 149.000 μ.,
9) Το υποβρύχιο σπήλαιο Sistema Ox Bel Ha στο Μεξικό, με μήκος 142.854 μ.,
10) Gua Air Jernih στη Μαλαισία, με μήκος 129.471 μ. ...!
Το μεγαλύτερο δίκτυο μυστικών υπογείων στοών εικάζεται ότι διατρέχει μεγάλο μέρος της Νοτίου Αμερικής, μήκους χιλιάδων χιλιομέτρων...
Και, τιτάνια μέρη της Ασίας είναι όλα κούφια από κάτω τους, και μεγάλο μέρος της Αυστραλίας και της Ανταρκτικής...
Μεγάλο μυστήριο καλύπτει όλα τα πάρα πολλά τεράστια ανεξερεύνητα μέρη της Γης - και, φυσικά, τους ανεξερεύνητους βυθούς των ωκεανών...
Η Κούφια Γη είναι εδώ, όπως και αν θέλει να το δει κανείς...
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Η Νέα Επετειακή Έκδοση των δύο βιβλίων του έργου μου για την Κούφια Γη ("Κούφια Γη" & "Είσοδος στην Κούφια Γη"), με πολλές προσθέσεις και νέα κεφάλαια, και νέο σχεδιασμό, (συνολικά πάνω 700 σελίδες), είναι επιτέλους διαθέσιμη από το "Αόρατο Κολλέγιο" σε περιορισμένα αντίτυπα (με παραγγελία ώστε να έλθει κρυφά στο σπίτι σας με κούριερ), στα ακόλουθα links :
Είσοδος στην Κούφια Γη (Μέρος Β) >



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΜΑΧΗ ....... ΟΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ .....

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21. ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ