Η ΠΛΑΝΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

 

Είναι δυνατόν ο Πατέρας του Χριστού να σχετίζεται με αυτή την οντότητα που ονομάζεται Γιαχβέ; --ΠΟΤΕ!--
(Κατά Ιωάννην - Κεφάλαιο 5 - Στίχος 37) "Καὶ ὁ πέμψας με πατήρ, αὐτὸς μεμαρτύρηκε περὶ ἐμοῦ. οὔτε φωνὴν αὐτοῦ ἀκηκόατε πώποτε οὔτε εἶδος αὐτοῦ ἑωράκατε."
Μετάφραση: Και ο Πατέρα μου που με έστειλε και μαρτυρήθηκε από εμένα, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗΝ ΑΥΤΟΥ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΟΤΕ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΙΔΑΤΕ"
Ποιος ήταν λοιπόν ο θεός του Μωυσή, που του εμφανίστηκε στο όρος Σινά;
(Έξοδος, κεφάλαιο 19)
"(18) Το δε ορός Σινά ήτο όλον καπνός ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΕΒΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΝ ΠΥΡΙ ΕΠ ΑΥΤΟ ανέβαινε δε ο καπνός αυτού ως καπνός καμίνου και όλον το όρος εσείετο σφόδρα.
(19) και ότε η φωνή της σάλπιγγος προέβαινεν αυξανόμενη σφόδρα ο Μωυσής ελάλει ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΕΚΡΙΝΕΤΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΜΕΤΑ ΦΩΝΗΣ
(20) ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΠΙ ΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ ΕΠΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗΝ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΛΕΣΕ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗΝ ΕΠΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗΝ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΗ Ο ΜΩΥΣΗΣ."
Ας πάρουμε όμως μια γεύση τι ζητούσε αυτός ο θεός από τον Μωυσή; … ΘΥΣΙΕΣ ΖΗΤΟΥΣΕ κι αυτός, ΚΑΙ ΑΙΜΑ όπως όλοι οι θεοί των ειδωλολατρών.
(Έξοδος κεφάλαιο 29)
"(10) Και θέλεις προσαγάγει το μοσχάριον έμπροσθεν της σκηνής του μαρτυρίου, και ο Ααρών και οι υιοί αυτού, θέλουσι επιθέσει τας χείρας αυτών επί την κεφαλήν του μοσχαρίου,
(11) και θέλεις σφάξει το μοσχάριον ενώπιον του κυρίου παρά την θύραν της σκηνής του μαρτυρίου.
(12) Και θέλεις λάβει εκ του αίματος του μοσχαρίου, και θέσει επί των κεράτων του θυσιαστηρίου με τον δάκτυλόν σου. Και θέλεις χύσει όλο το αίμα, παρά την βάσιν του θυσιαστηρίου.
(13) Και θέλεις λάβει όλον το στέαρ, το περικαλύπτον τα εντόσθια, και τον επάνω λοβόν του ήπατος, και τους δύο νεφρούς, και το στέαρ το επ’ αυτών, και θέλεις καύσει αυτά επί του θυσιαστηρίου.
(14) Το δε κρέας του μοσχαρίου, και το δέρμα αυτού και την κόπρον αυτού, θέλεις καύσει εν πυρί έξω του στρατοπέδου. Τούτο είναι θυσία περί αμαρτίας.
(15) και τον κριόν τον ένα θέλεις λάβει και θέλουσι επιθέσει ο Ααρών και οι υιοί αυτού τας χείρας αυτών επί την κεφαλήν του κριού,
(16) και θέλεις σφάξει τον κριόν και θέλεις λάβει το αίμα αυτού και ραντίσει επί το θυσιαστήριον κύκλω.
(17) Και θέλεις διαμελίσει τον κριόν εις τμήματα, και θέλεις πλύνει τα εντόσθια αυτού και τους πόδας αυτού, και βάλει αυτά μετά των τμημάτων αυτού και μετά της κεφαλής αυτού.
(18) Και θέλεις καύσει όλον τον κριόν επί του θυσιαστηρίου. Τούτο είναι ολοκαύτωμα εις τον Κύριον, ΕΙΝΑΙ ΟΣΜΗ ΕΥΩΔΙΑΣ, ΘΥΣΙΑ ΓΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ.
(20) Και τότε θέλεις σφάξει τον κριό και θέλεις λάβει εκ του αίματος αυτού, και θέλεις θέσει εις τον λοβόν του δεξιού ωτίου του Ααρών, και επί τον λοβόν του δεξιού ωτίου των υιών αυτού, και επί τον αντίχειρα της δεξιάς χειρός αυτών, και επί τον μεγάλον δάκτυλον του δεξιού ποδός αυτών, και θέλεις ραντίσει το αίμα επί το θυσιαστήριο κύκλω.
(21) Και θέλεις λάβει εκ του αίματος του επί του θυσιαστήριου, και εκ του ελαίου του χρίσματος, και θέλεις ραντίσει επί τον Ααρών και επί τας στολάς αυτού, και επί τους υιούς, αυτού και επί τας στολάς των υιών αυτού μετ’ αυτού.
(38) Τούτο δε, είναι εκείνο το οποίο θέλεις προσφέρει επί του θυσιαστηρίου· δύο αρνιά ενιαύσια την ημέραν διά παντός.
(39) το έν αρνίον θέλεις προσφέρει το πρωί, και το άλλο αρνίον, θέλεις προσφέρει το δειλινόν"
Ας δούμε όμως κατά πόσο ήταν "πανάγαθος" αυτός ο θεός της Παλαιάς Διαθήκης που έκαναν το μεγάλο ΑΜΑΡΤΗΜΑ να τον ταυτίσουν με τον Πατέρα του Χριστού!
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟ
Κεφ. 28 ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ
"(15) Αλλά αν δεν υπακούσεις στη φωνή τού Κυρίου τού Θεού σου, για να προσέχεις να εκτελείς όλες τις εντολές του, και τα διατάγματά του, που εγώ σήμερα σε προστάζω, όλες οι κατάρες αυτές θα’ ρθουν επάνω σου, και θα σε βρουν.
(16) Καταραμένος θα είσαι στην πόληκαι καταραμένος θα είσαι στο χωράφι.
(17) Καταραμένο το καλάθι σου, και η σκάφη σου.
(18) Καταραμένος ο καρπός τής κοιλιάς σου, και τα γεννήματα της γης σου, οι αγέλες των βοδιών σου, και τα κοπάδια των προβάτων σου.
(19) Καταραμένος θα είσαι όταν μπαίνεις μέσα, και καταραμένος θα είσαι όταν βγαίνεις έξω.
(20) Ο Κύριος θα στείλει επάνω σου την κατάρα, τη θλίψη, και τη φθορά, σε όλα όσα βάλεις επάνω το χέρι σου για να κάνεις, μέχρις ότου εξολοθρευθείς, και μέχρις ότου γρήγορα αφανιστείς, εξαιτίας της πονηρίας των έργων σου, επειδή με εγκατέλειψες.
(21) Ο Κύριος θα προσκολλήσει σε σένα το θανατικό, μέχρις ότου σε εξολοθρεύσει από τη γη, όπου πηγαίνεις να την κληρονομήσεις.
(22) Ο Κύριος θα σε πατάξει με μαρασμό, και με πυρετό, και με ρίγος, και με φλόγωση, και με μάχαιρα, και με ανεμοφθορία, και με ερυσίβη· και θα σε καταδιώκουν μέχρις ότου αφανιστείς.
(23) Και ο ουρανός σου, που [είναι] επάνω από το κεφάλι σου, θα είναι χαλκός, και, η γη που είναι από κάτω σου, σίδερος.
(24) Ο Κύριος θα δώσει τη βροχή τής γης σου σκόνη και χώμα· από τον ουρανό θα κατεβαίνει επάνω σου, μέχρις ότου εξολοθρευθείς.
(25) Ο Κύριος θα σε κάνει να συντριφτείς μπροστά στους εχθρούς σου· από έναν δρόμο θα βγεις εναντίον τους, και από επτά δρόμους θα φύγεις από μπροστά τους· και θα διασκορπιστείς σε όλα τα βασίλεια της γης.
(26) Και το πτώμα σου θα είναι τροφή σε όλα τα όρνεα του ουρανού, και στα θηρία τής γης, και δεν θα υπάρχει εκείνος που θα [τα] αποδιώχνει.
(27) Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με την Αιγυπτιακή πληγή, και με αιμορροΐδες, και με ψώρα, και με φαγούρα, ώστε να μη μπορείς να γιατρευτείς.
(28) Ο Κύριος θα σε χτυπήσει με αφροσύνη και με τύφλωση, και με έκσταση καρδιάς·
(29) και θα ψηλαφίζεις καταμεσήμερα, όπως ψηλαφίζει ο τυφλός στο σκοτάδι, και δεν θα ευοδώνεσαι στους δρόμους σου· και θα είσαι μονάχα κάτω από καταδυνάστευση και αρπαγή όλες τις ημέρες τής ζωής σου, και δεν θα υπάρχει εκείνος που σώζει.
(30) Θα αρραβωνιαστείς γυναίκα, και άλλος άνδρας θα κοιμηθεί μαζί της· θα οικοδομήσεις σπίτι, και δεν θα κατοικήσεις σ’ αυτό· θα φυτέψεις αμπελώνα, και δεν θα τον τρυγήσεις.
(31) Το βόδι σου θα είναι μπροστά σου σφαγμένο, και δεν θα φας απ’ αυτό· το γαϊδούρι σου θα αρπαχτεί από μπροστά σου, και δεν θα σου αποδοθεί· τα πρόβατά σου θα παραδοθούν στους εχθρούς σου, και δεν θα υπάρχει για σένα εκείνος που σώζει.
(32) Οι γιοι σου και οι θυγατέρες σου θα παραδοθούν σε έναν λαόν, και τα μάτια σου θα βλέπουν και θα μαραίνονται γι’ αυτούς όλη την ημέρα· και δεν θα υπάρχει δύναμη στο χέρι σου.
(33) Τον καρπό τής γης σου, και όλους τούς κόπους σου, θα φάει ένα έθνος που δεν [το] γνωρίζεις· και θα είσαι μονάχα κάτω από καταδυνάστευση, και από καταπάτηση όλες τις ημέρες τής ζωής σου.
(34) Και θα παραφρονήσεις εξαιτίας των θεαμάτων των ματιών σου, τα οποία θα δεις.
(35) Ο Κύριος θα σε χτυπήσει στα γόνατα και στα σκέλη με κακή πληγή, ώστε να μη μπορείς να γιατρευτείς, από το πέλμα των ποδιών σου, μέχρι την κορυφή του κεφαλιού σου."
Και οι κατάρες συνεχίζονται ακόμη επί μακρόν, από τον αυτόν τον "πανάγαθο" θεό.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΜΑΧΗ ....... ΟΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ .....

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21. ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ