Λόγω της ημέρας. Λόγω, Δήλου.

 Έλληνας λένε κάποιοι μάγκες Ελληναραδες γεννιέται κάποιος δεν γίνεται. Λάθος. Γεννιέται κάποιος ως εν δυνάμει, εκκολαπτόμενος Έλληνας. Από εκεί και πέρα πρέπει να ρίξει μελέτη... Γιατί ο Έλληνας είναι ο Άνθρωπος με Α κεφάλαιο. Ο Πλάτων, ονόμασε τον άνθρωπο ουράνιο φυτό που σαν από ρίζα ορθώνει προς τα πάνω την κεφαλήν του».

«Γιατί η αλήθεια είναι ότι είμαστε φυτά της Γής και του Ουρανού. Στον ουρανό συνέβη η πρώτη γέννηση της ψυχής μας και εκεί βρίσκονται οι ρίζες μας, εκεί η θεϊκή ψυχή προσαρτά και ριζώνει το κεφάλι μας και από εκεί ορθώνει προς τα κάτω όλο το σώμα»
Πλάτων, Τίμαιος,90 a-b
Η μελέτη που πρέπει να ρίξει λοιπόν ο Άνθρωπος έχει σκοπό να βρει το Φ... Φ για Φ-ρονηση.
Φοράς-ονησις
ὄνησις, -εως και δωρ. τ. ὄνασις, -ιος, ἡ (Α)
1. χρησιμότητα, ωφέλεια, κέρδος
2. απόλαυση, ευτυχία
3. φρ. α) «ὄνασίς ἐστί τινι» — ωφέλεια ή χαρά για κάποιον
β) «ἔπ' ὄνασίν τινι» και «εἰς ὄνασίν τίνος» — για τη χαρά και την ευτυχία κάποιου
γ) «ὄνησιν ἔχω» — είμαι χρήσιμος σε κάποιον, ωφελώ
δ) «ὄνησιν ἔχω (ἀπό) τίνος» — ωφελούμαι από κάποιον
ε) «ὄνασις ἥκει» και «γίγνεταί τινι ὄνασις» — παρέχεται ή προκύπτει ωφέλεια για κάποιον
στ) «φέρω ὄνασίν τινι» — ωφελώ κάποιον.
Η Φρόνηση βρίσκεται στο κατά Φύσιν του Πυθαγόρα. Στην Χρυσή τομή. Στην μεσότητα του Αριστοτέλη. Στο Πι και το Φι. Όπου Φ = 1.618 και Π = 3.14.
Πώς την βρίσκουμε αυτήν την φρόνηση; Μέσω της ενδοσκόπησης. Του Γνώθι Σαυτόν. Όταν αρχίσεις να καταλαβαίνεις τι είναι ψεύτικο και τι αληθινό. Πρώτα στην εσωτερική σου "Πολιτεία" και έπειτα στην εξωτερική.
Παρατηρώντας και αναλύοντας αυτά που κάνεις. Από πιο "ψηλά" κοιτάς τον εαυτόν σου και λες... Αυτό γιατί το έκανες τώρα... Γιατί αντέδρασες έτσι... Γιατί το σκέπτεσαι αυτό. Και όσο πιο πολύ μπαίνεις σε αυτή την συνήθεια τόσο περισσότερο σε πιάνεις επ αυτοφώρω. Σιγά σιγά, αρχίζεις να ανακαλύπτεις πως αυτος ο παρατηρητής είναι το παιδάκι που εχεις ακόμη μέσα σου... Φρέσκο τότε, στον κόσμο του δυϊσμού με τις πολλές απο-χρώσεις του, ακριβώς όπως το φάσμα των χρωμάτων μιας και τα χρώματα εναλλάσσονται ακριβώς όπως οι εποχές. Αλλάζουν σταδιακά μια φουντώνουν και μια ξεθωριάζουν, από την άνοιξη στο καλοκαίρι και από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο και τον χειμώνα, σε αυτή την διάσταση μέσα στην οποία ζούμε έρχεται και κατευθείαν αρχίζει σταδιακά να "καπακωνεται" το καλοκαίρι μας και να μετατρέπεται σε... βαρυχειμωνια από τα κοινωνικά "καπάκια", "κουτάκια" και διαχωριστικά "πρέπει", "δεν κάνει", "τι θα πει ο κόσμος"... Πιέσεις από έναν κόσμο ήδη υποταγμένο οι οποίοι ... ξέρουν καλύτερα γιατί είναι ενήλικες ... Χωρίς να έχουν αντιληφθεί οι ίδιοι τι έχουν χάσει στην πορεία από ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο έχει σχεδιαστεί ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Να σε διαχωρίσει. Να σε αποσπάσει. Να σε αποσυντονισει, να σε διαιρέσει, να σε ταπεινώσει, να σε προετοιμάσει για την υπακοή η οποία θα είναι και η απόλυτη καταστροφή σου. Όσο δίνεις, τόσο ρουφάει αυτό το τέρας αφού είναι ένα καρκίνωμα καμουφλαρισμένο με "μεγάλες" ιδέες οι οποίες δεν είναι τίποτα άλλο παρά κακόβουλα λογισμικά ντυμένα ως καλοβουλα... Δημοκρατία, Ελευθερία, Ισότητα, Εξέλιξη... Τεχνολογία και πάει λέγοντας... Για πολλά χρόνια, αιώνες μελετημένη η ανθρώπινη φύση. Την ξέρουν καλά. Ξέρουν ακριβώς πώς να σε κρατήσουν στα χαμηλά επίπεδα ούτως ώστε να μπορούν να σε ελέγχουν. Τους τελευταίους αιώνες δε, έκαναν άλματα με όλα τα ψυχολογικά πειράματα και ετοιμάζονται για την πλήρη υποταγή μας έχοντας μας εντελώς πλέον εξαρτημένους από το σύστημα στο οποίο μας εγκλώβιζαν επί δεκαετίες και εμείς το θεωρούσαμε ... Ανάπτυξη, Αλλαγή, Ευρώπη, έχει πολλά ονόματα... Τώρα έχουν αλλάξει λίγο το τροπάριο αλλά τα ίδια Παντελάκη μου ακριβώς όπως το φάσμα των χρωμάτων (οι κόκκινες γραμμές που πατούσαν κάποτε; Την μια γίνονται ροζ την άλλη ροδοπορτοκαλοπατσουλι, καραβάκια στο Αιγαίο έχουν χρώμα εμπριμε, μια έτσι μια γιουβέτσι) ... Τέρμα η ελεύθερη βούληση λέει ο Χαραρι.... Βουλωστε το δεν ξέρετε. Ξέρουν οι ειδικοί και η τεχνητή νοημοσύνη φροντίζει πριν από εσάς ... Για εσάς.
Γυρνώντας στο Γνώθι Σαυτόν. Φτάνουμε στο Γνώθι Σαυτόν μέσω ερω-τήσεων. Μέσω των Ερω-τήσεων εξετάζουμε την φύση των πραγμάτων και ερ-μηνευουμε.
Όταν καταφέρεις τελικά μέσω της μεθόδου της απαλοιφής να αφαιρέσεις τις εν-οχλησεις σου (ὀχλῶ:
διαταράσσω την ηρεμία, την ησυχία κάποιου, του προκαλώ δυσφορία + Εν: Αρχική Δημιουργική μονάδα, Κινούν Ακινητον, Θεός, Χριστός, Δίας, Σύμπαν, δεν με ενδιαφέρει πείτε το ΟΠΩΣ γουστάρετε και αγαπάτε και να σταματήσετε να βρίζετε ο ένας τον άλλον όσοι το κάνετε (Χριστιανοί/Δωδεκάθεειστες/Νιουεητζερς και ο,τι αλλο). Το θέμα είναι να βρεις και πάλι αυτή την παιδική Ευδαιμονία, αυτήν την παιδική καταπλακωμενη αθωότητα ΑΛΛΑ, με την σοφια των χρόνων πλοηγησης μέσα στον χωροχρόνο.
Εκεί κάπου, αφού αντιλαμβάνεσαι πλέον την πλάνη επάνω στον πλανήτη, καταλήγεις σε αυτό το φοβερό που είχε πει ο Σωκράτης "μήπως είμαι και εγώ σαν και αυτούς;", Αρχίζεις να συγχωρείς (συν + χωράω) επειδή και εσύ ήσουν σαν τους συνανθρώπους σου κάποτε μη ικανός να δεις παραπέρα από τις σκιές, τους καταλαβαίνεις, και θέλεις να τους φωνάξεις εεεεε πάτε ντουγρου για τον γκρεμο...
Αρχίζεις και συνειδητοποιείς πως έχεις στην διάθεση σου έναν λευκό καμβά ως δημιουργός πλέον, απηλλαγμενος από τις εν-οχλησεις και εξ-αρτησεις [Το ρήμα εξαρτώ (-άω) απαντά και στην αρχαία ελληνική γλώσσα με την έννοια τού κρεμώ από κάπου ή προσδένω σε κάτι) οι οποίες μπορεί να είναι είτε σωματικές είτε νοητικές είτε κοινωνικές μετέπειτα (πχ πολιτικά κόμματα, μνημόνια κτλ κτλ)].
Αυτός ο λευκός καμβάς είναι αυτό που η μοντέρνα φυσική (δείτε πείραμα σχισμής όπου μπαίνουν ηλεκτρόνια από την μια, ύλη δηλαδή, και βγαίνουν από την άλλη κύματα δηλαδή ενέργεια, άρα ζούμε σε αυτό που ο Ερμής Τρισμέγιστος μας έχει πει χιλιάδες χρόνια πριν ότι "Το Παν είναι ο Λόγος. Το σύμπαν είναι Νοητικό". Λόγος Λογικη.
μας δείχνει χωρίς να έχουμε καταλάβει ακόμα, ότι επιβεβαιώνεται ο Πλάτων, φτιάχνουμε την πραγματικότητα μας ορίζοντας τα πράγματα με βάση την ουσία των πραγμάτων. Καταλαβαίνοντας την Αλήθειαν (Ν τελικό για Νοησις. Μέσω της νοήσεως βγαίνεις από την λήθη στην α-ληθεια).
Η Ελευθερία, κερδίζεται και είναι ...πολυδιάστατη και την παίρνεις μαζί σου και όταν φύγεις από εδώ.
Και επειδή ζούμε μέσα στην υλοενεργεια, αυτό που λένε "για να αλλάξεις τον κόσμο άλλαξε πρωτα εσύ" παίρνει άλλη δυναμική.
Οι δικές σου κυματομορφές, παρασύρουν και άλλους και το κύμα μεγαλώνει ακριβώς όπως και στην απλή φυσική του σχολείου:
Σε περιπτώσεις όπως αυτή - κατά τις οποίες το μήνυμα φθάνει χωρίς μετακίνηση κάποιου σώματος προς την κατεύθυνση του δέκτη - οι φυσικοί μιλούν για ΚΥΜΑ. Λένε ότι έχουμε μεταφορά ενέργειας και πληροφορίας με μηχανισμό ΚΥΜΑΤΟΣ.
Για τη Φυσική το ΚΥΜΑ είναι : Διεργασία ΔΙΑΔΟΣΗΣ μιας ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ, έτσι ώστε να μεταφέρεται ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΧΩΡΙΣ να συμβαίνει ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΖΑΣ.
Ας ρίξουμε λοιπόν το χαλικακι μας στην θάλασσα και ας αφήσουμε τους ομόκεντρους κύκλους να σχηματιστούν.
Στο Π λοιπόν, την μαθηματική σταθερά του Αρχιμήδη βρίσκουμε τον κύκλο.
Ότι καταφέρνει η Δύναμη, το καταφέρνει σε κύκλο. Γι'αυτό οι παραδοσιακοί χοροι μας είναι κυκλικοί...
Η Γνώσις Είναι η Δύναμη και η ισχύς εν τη ενώσει.
Τας λεωφόρους μη βαδιζειν - Πυθαγόρας.
Ο Έλληνας λοιπόν είναι ο Ελεύθερος άνθρωπος. Αυτός που εκ-Δηλωνεται ελεύθερα. Ο φωτισμένος άνθρωπος.
Η «Άδηλος νήσος», έγινε «Δήλος», δηλαδή φανερή, ενώ τα νησιά που αγκαλιάζουν κυκλικά τη Δήλο ονομάστηκαν Κυκλάδες.
Αυτό λοιπόν το νησί, στην ιερή του λίμνη, κάτω από έναν φοίνικα η κυνηγημένη Λητώ γέννησε την Άρτεμη και τον Απόλλωνα μετά από ταλαιπωρία εννέα (4+4+1=9) ημερών. Μόλις γεννήθηκε ο Απόλλων (Θεός της μαντικής τέχνης, του φωτός, της μουσικής και του χορού, της ηθικής τάξης και της λογικής. Ήταν ακόμα θεραπευτής θεός) ο τόπος γέμισε λουλούδια και Φ-ως, η Φ-ύση ξύπνησε και η Λητώ φρόντισε να γίνει το νησί πλούσιο και σεβαστό απ’ όλον τον κόσμο.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΜΑΧΗ ....... ΟΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ .....

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21. ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ