Οι περισσότερες μεγάλες εφευρέσεις αλλάζουν ριζικά την κοινωνία στην οποία υπάρχουν. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι στην κορυφή της κοινωνικής δομής έχουν περισσότερα να κερδίσουν ενισχύοντας το status quo, καταστέλλουν τις επαναστατικές τεχνολογίες ευνοϊκές για τον κόσμο αλλά επικίνδυνες για την ύπαρξή τους
Ο Death Ray Nikola Tesla ισχυρίστηκε ότι εφηύρε μια «δέσμη θανάτου» την οποία ονόμασε Teleforce τη δεκαετία του 1930. Η συσκευή ήταν ικανή να παράγει μια έντονη στοχευμένη δέσμη ενέργειας «που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την απόρριψη εχθρικών πολεμικών αεροσκαφών, ξένων στρατών ή οτιδήποτε άλλο θα προτιμούσατε να μην υπήρχε». Η λεγόμενη «ακτίνα θανάτου» δεν κατασκευάστηκε ποτέ γιατί πίστευε ότι θα γινόταν πολύ εύκολο για τις κομητείες να καταστρέψουν η μία την άλλη.
Ο Τέσλα πρότεινε ότι ένα έθνος θα μπορούσε «να καταστρέψει οτιδήποτε πλησιάζει σε απόσταση 200 μιλίων… [και] θα δημιουργήσει ένα τείχος ισχύος» προκειμένου «να κάνει οποιαδήποτε χώρα, μεγάλη ή μικρή, απόρθητη ενάντια σε στρατούς, αεροπλάνα και άλλα μέσα επίθεσης». Είπε ότι είχαν γίνει προσπάθειες για την κλοπή της εφεύρεσης. Το δωμάτιό του είχαν μπει και τα χαρτιά του είχαν εξονυχιστεί, αλλά οι κλέφτες, ή κατάσκοποι, έφυγαν με άδεια χέρια.
Το 1898, ο Τέσλα ισχυρίστηκε ότι είχε κατασκευάσει και αναπτύξει μια μικρή ταλαντευόμενη συσκευή που, όταν προσαρτήθηκε στο γραφείο του και λειτούργησε, παραλίγο να κλονίσει το κτίριο και τα πάντα γύρω του. Με άλλα λόγια, η συσκευή θα μπορούσε να προσομοιώνει τους σεισμούς. Συνειδητοποιώντας τους πιθανούς τρόμους που θα μπορούσε να δημιουργήσει μια τέτοια συσκευή, «ο Tesla είπε ότι πήρε ένα σφυρί στον ταλαντωτή για να τον απενεργοποιήσει, δίνοντας οδηγίες στους υπαλλήλους του να ισχυριστούν άγνοια για την αιτία των δονήσεων, εάν του ζητηθεί».
Ορισμένοι θεωρητικοί πιστεύουν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να χρησιμοποιεί την έρευνα του Tesla σε μέρη όπως η εγκατάσταση HAARP στην Αλάσκα. Δωρεάν Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας
Με χρηματοδότηση από την JP Morgan, η Tesla σχεδίασε και κατασκεύασε τον Πύργο Wardenclyffe, έναν τεράστιο σταθμό ασύρματης μετάδοσης, στη Νέα Υόρκη το 1901-1902. Ο Morgan σκέφτηκε ότι ο Πύργος Wardenclyffe θα μπορούσε να παρέχει ασύρματη επικοινωνία σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, ο Tesla είχε άλλα σχέδια.
Ο Τέσλα σκόπευε να μεταδώσει μηνύματα, τηλεφωνία, ακόμη και εικόνες φαξ πέρα από τον Ατλαντικό στην Αγγλία και σε πλοία στη θάλασσα με βάση τις θεωρίες του για τη χρήση της Γης για τη διεξαγωγή των σημάτων. Εάν το έργο δούλευε, ο καθένας θα μπορούσε να έχει ηλεκτρισμό απλά κολλώντας ένα ρόδι στο έδαφος.
Δυστυχώς, η δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι κερδοφόρα. Και αυτό το σύστημα θα μπορούσε να είναι απίστευτα επικίνδυνο για την παγκόσμια ελίτ επειδή θα μπορούσε να αλλάξει βαθιά την ενεργειακή βιομηχανία. Φανταστείτε πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν η κοινωνία δεν χρειαζόταν πετρέλαιο και άνθρακα για να λειτουργήσει; Θα μπορούσαν οι μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις να διατηρήσουν τον έλεγχο; Ο Morgan αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει τις αλλαγές.
Το έργο εγκαταλείφθηκε το 1906 και δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία.
Το 1911, ο Νίκολα Τέσλα είπε στη New York Herald ότι εργαζόταν σε μια «ιπτάμενη μηχανή» κατά της βαρύτητας. «Η ιπτάμενη μηχανή μου δεν θα έχει ούτε φτερά ούτε έλικες. Ίσως το έβλεπες στο έδαφος και δεν θα μαντέψεις ποτέ ότι ήταν ιπτάμενη μηχανή. Ωστόσο, θα μπορεί να κινείται κατά βούληση μέσω του αέρα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση με τέλεια ασφάλεια, με υψηλότερες ταχύτητες από αυτές που έχουν επιτευχθεί ακόμη, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και αγνοώντας τις «τρύπες στον αέρα» ή τα καθοδικά ρεύματα. Θα ανέβει σε τέτοια ρεύματα εάν το επιθυμείτε.
Μπορεί να παραμείνει απολύτως ακίνητο στον αέρα, ακόμη και στον αέρα, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ανυψωτική του δύναμη δεν θα εξαρτηθεί από τέτοιες ευαίσθητες συσκευές που πρέπει να χρησιμοποιήσει το πουλί, αλλά από θετική μηχανική δράση.» Ο ιπτάμενος δίσκος της Tesla τροφοδοτείτο από ένα σύστημα δωρεάν ενέργειας σε μια εποχή που η νεοσύστατη βιομηχανία αερομεταφορών και αυτοκινήτων εξαρτιόταν από το πετρέλαιο και το πετρέλαιο. Η εφεύρεσή του είχε την ίδια μοίρα με το δωρεάν ενεργειακό του σύστημα.
Ο Τέσλα πρότεινε ότι τα ηλεκτροκίνητα αερόπλοια θα μεταφέρουν επιβάτες από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο σε τρεις ώρες, ταξιδεύοντας οκτώ μίλια πάνω από το έδαφος. Φαντάστηκε επίσης ότι τα αερόπλοια μπορεί να αντλούν τη δύναμή τους από την ίδια την ατμόσφαιρα, χωρίς να χρειάζεται να σταματήσουν ποτέ για ανεφοδιασμό. Τα μη επανδρωμένα αερόπλοια μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά επιβατών σε προεπιλεγμένο προορισμό ή για απομακρυσμένο εναέριο χτύπημα.
Ποτέ δεν του δόθηκαν τα εύσημα για την εφεύρεσή του. Ωστόσο, σήμερα, έχουμε μη επανδρωμένα drones που εκτελούν αποστολές μάχης, υπερηχητικά αεροπλάνα που πετούν με εκπληκτικές ταχύτητες και τεχνολογία διαστημικών λεωφορείων που μπορούν να κάνουν κύκλους γύρω από τη Γη στην ανώτερη ατμόσφαιρα.
Υπήρχε από καιρό υποψία ότι το FBI έκλεψε κυριολεκτικά όλη του τη δουλειά, την έρευνα και τις εφευρέσεις που είχε στην κατοχή του όταν πέθανε.
Αυτή η φήμη έχει πλέον επιβεβαιωθεί από τα πρόσφατα, βαριά τροποποιημένα αιτήματα του Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφορίας που δημοσιεύθηκαν από το FBI.
https://www.youtube.com/watch?v=Vp0CYZ2s_cQ
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου