ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

 Το άγαλμα της Παλλάδος Αθηνάς βρίσκεται στους κήπους του Τροκαντερό (Jardins du Trocadero) στο Παρίσι, στην χώρα όπου ο Βίκτωρας Ουγκώ κάποτε είπε ότι "ο κόσμος είναι η διαστελλόμενη Ελλάδα, και η Ελλάδα ο συστελλόμενος κόσμος".

Τέτοιες ηρωικές μορφές κοσμούν όλες τις μεγαλουπόλεις της Εσπερίας, ενώ εδώ, στον τόπο ο οποίος γέννησε την λέξη "Ήρως", έχουμε γεμίσει με ανέραστους ανδριάντες και κακόγουστα γλυπτά που υμνούν την υπαρξιακή μας σχιζοφρένεια και την κατήφεια.
Ό,τι θυμίζει ανάταση ψυχής και κάλλος έχει πνιγεί κάτω από τις αριστερόστροφες ιδεοληψίες που παρήγαγαν δημοσίους υπαλλήλους, κατ' ευφημισμόν φέροντες τον τίτλο του "δασκάλου/καθηγητού» διδάσκοντες την γλώσσα στα σπιθαμιαία μέτρα των, μακράν κατώτερα της μετριότητος. Ωστόσο, η κατ' ευφημισμόν "δεξιά" των τελευταίων δεκαετιών είναι επίσης "αριστερόστροφη", όπου "αριστερόστροφος" νοείται ο παραλογισμός που οδηγεί στον εθνομηδενισμό.
Τα τοξικά ΜΜΕ και οι τηλεοθόνες υμνούν τον τερατισμό και την ασχήμια ζητώντας να αγκαλιάσουμε την επιβεβλημένη "διαφορετικότητα" των πολιτισμικώς ασύμβατων ορδών που έχουν κατακλύσει την χώρα των Ελλήνων και εκείνη των παρασίτων που έχουν κάτσει στον σβέρκο μας με τις γνωστές συνέπειες κάθε φορά που η δικαιοσύνη στρέφεται εναντίον τους, όπως στην περίπτωση του δολοφονικού εμβολιασμού των ΔΙΑΣ και τα επακόλουθα…
Με λίγη φαντασία, κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι η μόνη "διαφορετικότητα" που βάλλεται ρατσιστικά πλέον είναι η ομορφιά - ήτοι, η Ελληνικότητα.
Η λύση;
Την πρότεινα έμμετρα το 1987:
KAΘAPΣIΣ
Mορφή ζητώ ανθρώπινη κι ουχί αφηρημένη.
Ως άνθρωπος της φύσεως τ' ανάστημα υψώνω,
καταβοώ την ύπαρξη την παραμορφωμένη
της εποχής το μίασμα βιαίως ξεριζώνω.
****
Δεν είμαι ανυπόστατη ζωγραφική Πικάσο,
τα μέλη μου εδώθε 'κεί φρικτώς διαμελισμένα.
Και δεν υποβιβάζομαι από το μαύρο ράσο,
με χέρια και το πρόσωπο αποσκελετωμένα...
****
Στα ύδατα της 'Aρνης καταδύομαι και νίπτω
την λίγδα από πάνω μου των δυο χιλιετηρίδων.
Αμόλυντος, ως άγαλμα, το σκότος τους καλύπτω,
ως 'Έλλην αναδύομαι επί φωτός ερείδων.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΜΑΧΗ ....... ΟΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ .....

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21. ΜΙΑ ΚΡΥΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ